موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت، بستری امن جهت تبادل و خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین و تتر است.

۱۷ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اتریوم از بهترین پروژه‌های دنیای ارزهای دیجیتال است لیکن متاسفانه کارمزد شبکه اتریوم (ERC20) به‌ویژه برای ما ایرانی‌ها بسیار آزار دهنده است. اما خوشبختانه روش‌هایی وجود دارد که می‌توان کارمزد این شبکه را کاهش داد.

کارمزدهای گس (gas) اتریوم نشان دهنده هزینه لازم برای راه‌اندازی شبکه و انجام تراکنش‌ها در آن است. تمام تراکنش‌های اتریوم دارای کارمزدی هستند که باید به‌صورت گس پرداخت شود.

افزایش کارمزدهای اتریوم در سال 2020 سبب شد تا برخی افراد از انجام تراکنش در این شبکه بلاک چین منصرف شوند. کارمزدهای این شبکه بر اساس گس (Gas) سنجیده می‌شود که نشان‌دهنده وزن محاسباتی یک تراکنش است. قیمت گس گاهی به بالای 100 تا 200 گیگاوی (GWei) می‌رسد.(هر وی (Wei) معادل یک میلیاردم اتر (ETH) است.)

آیا کاهش کارمزدهای شبکه اتریوم امکان پذیر است؟

استفاده از اتریوم و امتحان کردن همه اتفاق‌هایی که در لایه برنامه اتریوم در حال رخ دادن است احتمالاً از جمله مثبت‌ترین کارهایی است که در حال حاضر می‌توانید انجام دهید.

اما باتوجه‌به اینکه اخیراً تقاضا برای اتریوم بسیار زیاد شده است کارمزدهای گس چندین برابر شده است و بسیاری از افراد به دلیل گرانی کارمزدها از شبکه اتریوم محروم شده‌اند و متاسفانه نمیتوانند از آن استفاده کنند.

اما خبر خوب این است که اتریوم در حال حاضر در حال ساخت و انتقال به راه‌حل مقیاس‌پذیری خود یعنی لایه دوم اتریوم است؛ بنابراین قیمت‌های گران گس همیشگی نیست و انتظار می‌رود با گذار به لایه دوم اتریوم وضعیت بهبود پیدا کند و قیمت ها کاهش یابد و اکثر کاربران بتوانند از آن بهره ببرند.

علاوه بر این، استراتژی‌ها و فناوری‌های جدیدی وجود دارد که می‌توانند کارمزدهای گس کاربران را به طرز قابل توجهی کاهش دهند. با کمی تحقیق و پیگیری می‌توانید بر سازوکار کارمزد گس مسلط شوید و در هنگام استفاده از شبکه اتریوم از پرداخت کارمزدهای زیاد خودداری کنید.

با این مقدمه بیایید با بهترین راه‌های کاهش گس یا کارمزدهای شبکه اتریوم آشنا شویم!

  1. زمان انجام تراکنش‌ها را تنظیم کنید.

  2. از راه‌حل‌های مقیاس‌پذیر اتریوم استفاده کنید

  3. از توکن‌های گس استفاده کنید

  4. از برنامه‌های غیرمتمرکزی که هزینه گس را کاهش می‌دهند استفاده کنید

  5. تراکنش‌ها را از طریق دیفای سِیور برنامه‌ریزی کنید

  6. از برنامه‌هایی که تخفیف گس دارند استفاده کنید

علاوه بر راه های ذکر شده در متن بالا، راه های دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد لیکن ما به بررسی ساده ترین آنها پرداختیم و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد و بتوانید با هزینه کارمزد کم از شبکه اتریوم استفاده کنید.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

یکی از سوالات پرتکرار میان تازه واردان بازار ارزهای دیجیتال و فارکس این است که ترید چیست و تریدر کیست؟

ترید

ترید (Trade) یا معامله‌گری یک مفهوم اقتصادی به معنی خرید و فروش کالا یا خدمات است. در فرآیند ترید دو حالت وجود دارد. حالت اول خریدار با پرداخت هزینه به فروشنده از خدمات یا کالای خاصی بهره‌مند می‌شود. در حال دوم دو طرف معامله به تبادل کالا یا خدمات با یکدیگر می‌پردازند. پس درحالت اول خرید و فروش و در حالت دوم تبادل داریم.

دو عضو ثابت فرآیند ترید را می‌توان تولیدکننده‌ها و مصرف‌کننده‌ها دانست. معمولا واژه ترید به معاملات کوتاه‌مدت مربوط می‌شود. در بازارهای مالی مختلف مانند بازاربورس یا ارز دیجیتال، معامله‌گران به صورت فعال خرید و فروش میکنند. اما به طور کلی واژه ترید شامل تعداد زیادی استراتژی مانند ترید روزانه(Day Trade)، سوینگ‌ترید (Swing Trade) و اسکالپ (Scalp) می‌شود.

تریدر

اگر بخواهیم نگاه کلی به این موضوع داشته باشیم، باید بگوییم که تمام افرادی که در کسب و کاری مشغول به کار و فعالیت هستند، به نوعی تریدر محسوب میشوند، چون به دنبال معامله و کسب درآمد و سود از آن هستند. اما در این مقاله منظورما از تریدر کسی است که به طور اختصاصی در زمینه خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال مثل اتریوم و بیت کوین یا فارکس یا حتی بازاربورس مشغول به معامله و آنالیز است تا پوله و سرمایه روز اول خود را بیشتر کند.

مزایا و معایب ترید کردن

ترید کردن یا همان معامله یکی از بهترین روش‌های کسب سود از سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت در بازارهای تورمی مانند ایران است. بازارهای مالی، انتخاب‌های متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهند که امکان آغاز ترید کردن با هر میزان سرمایه اولیه را به کاربرانش میدهد.

برای آغاز ترید و فعالیت در بازارهای مالی، محدودیت‌های زمانی، مکانی و تحصیلی وجود ندارند و امکان حضور طیف گسترده‌ای از مردم در این بازارها وجود دارد. به لطف الکترونیکی شدن معاملات، به ابزارها امکانات بخصوصی جهت ترد کردن نیاز نخواهد بود. همچنین به لطف پتانسیل بالای ترید، امکان کسب سود قابل‌ توجه از خریدوفروش خدمات و کالاها در زمان کوتاه ایجاد شده است.

یکی از عمده‌ترین دلایل انتخاب سرمایه‌گذاری و کنار گذاشتن گزینه‌ ترید، ریسک بالای ترید کردن است. نتایج بسیاری از معاملات قابل پیش‌بینی نیستند و ممکن است یک بخش یا حتی تمام سرمایه خود را از دست دهید. به همین دلیل، یک تریدر باید از روحیه ریسک‌پذیر، دانش تخصصی، اطلاعات زیاد و مهارت بالایی برخوردار باشد. به دلیل عمیق بودن بازار و پیچیدگی و ریسک بالای معاملات، بررسی و تحلیل به زمان زیادی نیاز خواهند داشت. ترید کردن یک کار بسیار استرس‌زا و نیازمند تصمیم‌گیری‌های آینده‌ساز است. به همین دلیل، بسیاری افراد از آن دوری می‌کنند. اگرچه تمامی کاربران حتی بدون هیچگونه دانش اولیه میتوانند وارد این بازار شوند اما مهم است که بدانید به علت ریسک بسیار بالا این بازار ها بهتر است پیش از ورود کاملا آموزش ببینید و همچنین مبلغی را وارد بازار کنید که مستقیما زندگی شما به آن وابسته نیست.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

در ادامه به بررسی و پاسخ به سوالات: تتر چیست؟ و کارمزد انتقال تتر چیست؟ میپردازیم

تتر یک رمزارز است که ارزش‌گذاری آن بر اساس ارز‌ فیات صورت میگیرد و آن را معادل ارز‌های فیات در شبکه بلاکچین میتوان دانست. این ارز دیجیتال یک استیبل کوین (Stable coin) است و با نماد USDT در بازار ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. این یعنی قیمت این ارز دیجیتال همیشه نزدیک به 1 دلار است.

تا قبل از اینکه tether وارد بازار کریپتو شود، معامله‌گران همیشه در معرض نوسانات شدید بازار بودند و سرمایه آنها مرتبا با خطر روبه ‌رو بود. درنتیجه معامله‌گران برای مدیریت دارایی و حفظ سود خود، مجبور بودند سرمایه‌های خود را دائم از کریپتو به پول ملی و از پول ملی به کریپتو تبدیل کنند که این کار هم نیازمند پرداخت کارمزدهای کلان به صرافی‌ها بود.

از سوی دیگر، معاملات رمزارز ها با همدیگر هم زیاد راحت نبود، چون این معاملات تنها بین دوجفت‌ارز شکل می‌گرفت که قیمت هر دو در حال نوسان بود. پیدایشteher و استیبل کوین‌های پس از آن، این مشکل را برای معامله گران حل کرد. حالا تریدرهای ارزهای دیجیتال، بی آنکه لازم باشد سرمایه خود را از صرافی خارج کنند، آن را به tether تبدیل و در صورت نیاز، دوباره ارزهای دیجیتال مد نظرشان را با استفاده از تتر خریداری میکنند.

انتقال ارزدیجیتال تتر

تتر، یک توکن است. یعنی بلاک چین اختصاصی ندارد و تراکنش‌های آن روی شبکه‌های بلاک چین دیگر ثبت می‌شود. پشتوانه تمامی تتر‌های عرضه‌شده بر روی این بلاک چین‌ها، دلار امریکا است و مدیریت آنها برعهده بنیاد تتر است. بنابراین ارزش همه توکن‌های تتر با یکدیگر یکسان است. در حقیقت بنیاد تتر برای اسان سازی معاملات، روی تعداد زیادی از شبکه‌های ارز دیجیتال تتر عرضه کرده است. این بستگی به کاربر و صرافی دارد که چه نوع تتری را انتخاب کند.

کارمزد های انتقال تتر

امنیUSDT، اولین نوع USDT و در بستر شبکۀ بیت‌کوین ایجاد شد؛ اما به دلیل هزینه‌های بالای انجام تراکنش‌ها در بلاکچین بیت‌ کوین، هزینه‌های انتقال این تتر، بالا است. کارمزد انتقال Omni در زمان‌های مختلف متغیر است، اما در حال حاضر کارمزد انتقالOmni در صرافی بایننس 12 دلار تتر است و ممکن است این مقدار در آینده تغییر کند. برای رفع این مشکل و کاهش هزینه‌های انتقال، USDT-ERC20 مبتنی بر اتریوم ایجاد شد. در این شبکه، هزینه‌های انتقال بسیار کاهش و سرعت انتقال بسیار افزایش یافت. این نوع تتر (USDT) در اکثر کیف‌ پول‌ها و صرافی‌های آنلاین قابل استفاده است. البته در زمان حال، کارمزد انتقال (USDT) ERC-20 نیز نسبتاً بالا و در صرافی بایننس، چیزی حدود 3 تتر است. تتر دیگر USDT-TRON یا همان USDT-TRC20 مبتنی بر بلاکچین ترون و بسیار سریع‌تر است. کارمزد در این شبکه یا بسیار پایین است یا صفر است. تنها اشکال این تتر پشتیبانی نشدن آن توسط همه کیف پول ها است. در حال حاضر کارمزد انتقال مبتنی بر ترون در صرافی بایننس صفر است.

نکنه مهمی که باید بدانید این است که آدرس این تترها با یکدیگر متفاوت است و اگر می‌خواهید تترهای خود را به یک کیف پول دیجیتالی انتقال دهید، اول باید بدانید که از کدام‌یک از انواع تتر (USDT) استفاده می‌کنید؛چرا که هیچ کدام از انواع تتر با هم یکسان نیستند و نمی‌توانید آنها را به آدرس‌های یکدیگر ارسال کنید.

کمترین کارمزد

پیش تر گفتیم که ارز تتر بر روی شبکه های بلاکچینی مختلفی ایجاد و راه اندازی شده است که معروف ترین آنها اتریوم، شبکه ترون، و شبکه امنی می باشد. ولی ارز تتر بر روی بلاکچین های مختلفی راه اندازی شده است و هر بلاکچین مشخصات مخصوص خود را دارد، به طوری که نمی توان گفت کدامیک از این بلاکچین ها از بقیه بهتر یا بدتر است. هر بلاکچین مقداری کارمزد برای منتقل کردن تتر دریافت می کند. همچنین هر کدام شرایط خاص خود را برای تایید تراکنش ها دارد و برای همین ارز تتر بر روی شبکه های گوناگونی انتشار یافته است و کارمزد ها متفاوت هستند.
موضوع کارمزد انتقال را می توان از طریق صرافی های مختلف بررسی کرد. صرافی بایننس بخش های withdraw و Deposit یا همان برداشت و واریز را بر روی شبکه هایی مثل شبکه بایننس چِین با استاندارد BEP2 ، شبکه بایننس اسمارت چِین با استاندارد BEP20، شبکه ترون با استاندارد TRC20 و شبکه اتریوم با استاندارد ERC20، تعریف کرده است. البته شبکه اُمنی که شبکه موازی با شبکه اتریوم است نیز در صرافی بایننس وجود دارد ولی در حال حاضر به علت کندی شبکه و کارمزد بسیار زیاد آن را مسدود کرده است.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

در جامعه بیت کوین، پرتکرارترین سوال کارمزد انتقال بیت کوین چقدر است؟ بیشتر کاربران و تریدرهایی که با بیت کوین معامله می‌‌کنند، در تلاش برای یافتن پاسخ این سوال هستند. شاید تعجب‌‌آور باشد زیرا بیت کوین به منظور معاملات ارزان و سریع معرفی شده است، اما متاسفانه اکنون اینگونه نیست.

چگونه کارمزدهای انتقال بیت کوین تعیین می‌‌شوند؟

روی بلاکچین بیت کوین، قدرت‌‌های بازار آزاد کارمزد انتقال بیت کوین را تعیین می‌‌کنند. قدرت‌‌های بازار آزاد یعنی هر کسی توانایی تعیین کارمزد تراکنش خود و ارسال معاملات را دارد. از یک جهت این خوبی است ولی زمانی که فضای کمتری وجود داشته باشد، مشکلاتی خواهد داشت. ماینرهایی که از سوی شبکه بیت کوین به همراه کارمزد تراکنش، بلاک پاداش می‌‌گیرند، به طور طبیعی تمایل به افزایش سود دارند. ماینرها می‌‌توانند به دو طریق سود خود را زیاد کنند:

  • دریافت پاداش بلاک بیشتر با یافتن بلاک‌‌های بیشتر
  • گنجاندن تراکنش‌‌ها در بلاک 1MB و دریافت کارمزد بیشتر

از لحاظ فنی، یافتن بلاک‌‌های بیشتر، فرایندی هزینه‌‌‌‌بر است که زمان لازم دارد و در نتیجه در اولویت قرار دادن معاملاتی که کارمزد بیشتری پرداخت می‌‌کنند، توجیه پیدا می‌‌کند. بنابراین این کاربران بازار آزاد هستند که کارمزدها و فضای محدود MB1 را تعیین می‌‌کنند و فضایی در بلاک را پیدا می‌‌کنند که گران شده است. کاربران بازار آزاد که نمی‌‌توانند منتظر سپری شدن مدت زمان، برای تایید تراکنش‌‌های خود بمانند، کارمزد بیشتری به ازای هر بایت به تراکنش‌‌های خود ضمیمه می‌‌کنند و در نتیجه متوسط کارمزد بازار آزاد افزایش می‌‌یابد.

مدت‌زمان تراکنش‌های بیت کوین

مدت زمان مورد نیاز برای هر تراکنش در بیت کوین متفاوت است. برای مثال تایید برخی از تراکنش‌ها ممکن است تا ۲ روز طول بکشد. این در حالی است که تراکنش‌های دیگر ممکن است حداکثر تا ۱ ساعت تایید نهایی شوند.

کارمزد تراکنش ها

چه میزان کارمزد باید برای یک تراکنش موفق بیت کوین پرداخت شود؟

در حال حاضر، کمترین کارمزد پیشنهادی ۹۰۰-۱۰۰۰ ساتوشی بر هر بایت است که تراکنش را در نزدیک‌ترین بلاک انجام می‌دهد، میزان تأخیر برای انجام تراکنش نیز ده الی سی دقیقه خواهد بود.

به‌علاوه با انتخاب پنج درصد کارمزد (۸۵۰-۸۸۰ ساتوشی بر بایت)، تراکنش در یک یا دو بلاک نزدیک صورت خواهد گرفت و میزان تأخیر در انجام آن ۶۰ الی ۷۰ دقیقه خواهد بود.

پیشنهاد میشود اگر برای انجام تراکنش خود عجله‌ای ندارید، کمی صبر کنید و از گزینه کمتر از سی الی پنجاه درصد بیشترین کارمزد استفاده نمایید. این میزان چیزی در حدود ۴۰۰-۵۰۰ ساتوشی بر بایت خواهد بود و میزان تأخیر در انجام تراکنش نیز سه الی چهار ساعت است.

اگر کارمزد تراکنش نصف کاهش پیدا کند، به‌عنوان‌مثال برای تراکنش‌های بزرگ با کارمزدی تقریباً ده الی پانزده دلاری می‌تواند خیلی مناسب باشند. درعین‌حال انجام تراکنش‌هایی با ارزش دویست الی دویست و پنجاه دلار، در بلاک چین بیت کوین، به‌صرفه نیست چراکه پانزده الی بیست درصد آن به‌عنوان کارمزد می‌بایست پرداخت شود.

علاوه بر این در اغلب کیف پول ها مقدار کارمزد پیشنهادی به شما نمایش داده می‌شود.

کاهش کارمزد تراکنش های بیت کوین

  • از والت‌‌هایی استفاده کنید که امکان تعیین کارمزد مرسوم تراکنش را می‌‌دهند.
  • از آدرس والت‌‌های سگویت یا بچ 32 استفاده کنید تا کارمزد انتقال بیت کوین تقریبا 70%-50% کاهش یابد.
  • از وبسایت‌‌هایی مانند earn.com استفاده کنید تا به شما کارمزد پیشنهاد دهند.
  • زمانی که بار روی بلاکچین بیت کوین کمتر از 10000 تراکنش در صف انتظار است، اقدام به معامله کنید.
 
  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

استاندارد ERC-20 چیست؟

در شبکه اتریوم،ERC مخفف “Ethereum Request for Comments” است. ERC اسناد تکنیکال مورد استفاده توسعه دهندگان قرارداد هوشمند در شبکه اتریوم است. آنها مجموعه ای از قوانین تعریف می کنند که برای پیاده سازی توکن ها در این شبکه ضروری است. این اسناد معمولا توسط توسعه دهندگان ایجاد و شامل اطلاعات مربوط به مشخصات پروتکل و توضیحات قرارداد می شوند. قبل از تبدیل شدن به یک استاندارد، یک ERC باید توسط جامعه و از طریق EIP تجدید نظر، پذیرفته و درباره آن نظر داده شود.

اما نکته این است که آن‌ها را نباید با پیشنهادات ارتقا اتریوم(EIPs) اشتباه گرفت. EIP مانندBIP های بیت کوین پیشنهاد می کند که خود پروتکل بهبود یابد. هدف ERC ایجاد قراردادهایی است که تعامل اپلیکیشن ها و قراردادها را با یکدیگر آسان می کند.

استاندارد ERC-20 فهرستی از قوانین برای ایجاد یک توکن است تا بتواند روی شبکه اتریوم فعالیت داشته باشد. توکن‌های شبکه ERC-20 به دلیل امکان استفاده در عملیات‌های جذب سرمایه یا ICO، بسیار کاربردی هستند. پروژه‌های مبتنی بر بلاک چین می‌توانند تا زمان ساخت بلاک چین اصلی خود، با ساخت و فروش توکن‌هایERC-20 سرمایه جذب کنند.

توکن ERC-20 چگونه کار می کند؟

توکن های ERC-20 دارایی های مبتنی بر بلاکچین هستند که با ارسال و دریافت در این شبکه، ارزش و کارایی پیدا می کنند.

تفاوت توکن ERC-20 و ارزهای دیجیتال دیگر، مانند بیتکوین این است که توکن‌های ERC-20 روی شبکه‌های بلاکچین دیگر اجرا می شوند. به طور مثال توکن های ERC-20 روی شبکه اتریوم ایجاد می شوند و همانجا نیز قابل استفاده هستند و بلاکچین مخصوصی مانند بلاکچین ERC-20‌ و به نام آن ها برایشان ایجاد نشده و وجود ندارد.

تفاوت دیگر توکن ERC-20 با بیت کوین ، نیازمندی توکن ها برای نوشتن قطعه ای از کد برای ذخیره شدن در شبکه بلاک چین اتریوم است.

توکن های ERC-20 با استفاده از گس‌ اتریوم ارسال می شوند. به طور خلاصه گس به کارمزد قیمت گذاری برای انجام موفقیت آمیز معامله یا اجرای قرارداد در بستر بلاکچین اتریوم گفته می شود.

اتر Ether (ETH) برای سوخت رسانی به معاملات در شبکه اتریوم استفاده می شود و به تأمین هزینه های استخراج کمک می کند و بدون آن امکان ارسال توکن از طریق شبکه وجود ندارد.

اتر خود یک رمز ERC-20 نیست. اما یک نسخه از آن وجود دارد به نام “”Wrapped Ethereum (WETH) که یک نسخه سازگار با اتر ERC-20 است. این بدان معناست که برخی از برنامه های غیرمتمرکز (DApps) به دلایل فنی مانند انجام معاملات، WETH را بر ETH ترجیح می دهند و از آن استفاده می کنند.

توکن های ERC-20 با ارائه قوانین و استانداردهایی که همه توکن های اتریوم باید از آنها پیروی کنند، استانداردهای اساسی و پایه را ارائه می دهند. اتریوم در یک شبکه مالی غیرمتمرکز فعالیت می کند و اگرچه استفاده از استاندارد ERC-20 اجباری نیست، اما استفاده از آن هنگام کار در فضای شبکه اتریوم بسیار سودمند است.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

برای پاسخ به سوال سواپ چیست؟ ابتدا باید بدانیم توکن سواپ دارای دو تعریف در حوزه ارزهای دیجیتال است. اولین مورد به معنی تبادل فوری یک رمزارز با ارز دیگر، بدون نیاز به استفاده از پول فیات در صرافی‌هاست. این تعریف شامل عملکرد پلتفرم‌هایی مانند Changelly ،Shapeshift وAirswap است.

تعریف دوم مبادله توکن، حول مهاجرت پروژه‌ها یا پلتفرم‌ها از یک بلاک چین به بلاکچین دیگر و الزامات تعویض توکن است که غالبا با تغییر زنجیره همراه است. در این حالت، یک پروژه به دلایلی انتخاب کرده است که شبکه عملیاتی خود را به بلاکچین دیگری به منظور ایجاد استانداردهای منحصر به فرد توکن تغییر دهد.

به همین ترتیب، تیم توسعه باید زمینه را برای سرمایه‌گذاران و کاربران فراهم کند تا توکن بومی پروژه را با رمز ارز دیگری که با شبکه جدید بلاک چین سازگار است، تعویض کنند. این فرآیند را توکن سواپ یا تعویض توکن می‌نامیم.

کارایی توکن سواپ

توکن سواپ یا تبدیل توکن، یکی از با ارزش‌ترین نوآوری‌ها در فضای ارز دیجیتال است و طرفداران بسیار زیادی میان معامله‌گران، بخصوص معامله‌گران ایرانی دارد. اولین و مهم‌ترین دلیل آن نیز کاهش کارمزد و افزایش سرعت در انجام فرایند تبدیل توکن است.

تعویض توکن چگونه کار می کند؟

برای توضیح این مفهوم، ما بر اولین تعریف مبادله توکن تمرکز خواهیم کرد. همانطور که پیش تر اشاره شد، این مستلزم استفاده از خدمات یکپارچه مبادله کریپتو به کریپتو است نه رویکرد اغلب کم‌هزینه و طولانی تبدیل یک دارایی دیجیتال به فیات قبل از استفاده بعدی از فیات برای خرید سکه مورد نظرتان. در بیشتر موارد، این راه حل دروازه آسان تری را برای ارزهای دیجیتال با ارزش بازار پایین فراهم می کند.

به عنوان مثال، اگر کوین COMP خود را به ZIL بخواهید مبادله کنید ، به احتمال زیاد متوجه میشوید که صرافی‌هایی که جفت COMP/ZIL را ارائه می‌کنند بسیار کم هستند. به این ترتیب، ممکن است مجبور شوید ابتدا توکن های COMP خود را با ارزهای فیات یا سایر کوین ها(برای مثالBTC ، ETH یاUSDT ) مبادله کنید. از آنجا می توانید کوین های محبوب یا فیات را مستقیماً به ZIL تبدیل کنید.

شما موافقت خواهید کرد که این فرآیند طولانی گران قیمت است. برای انجام چنین معامله ای، باید حداقل بیش از یک بار کارمزد تراکنش بپردازید. همچنین، ارزیابی اینکه چگونه نوسانات قیمت می تواند بر سودآوری شما تأثیر بگذارد، غیرممکن است چرا که قیمت دارایی های کریپتو اغلب بی ثبات است. بنابراین، رویکرد ذکر شده در بالا می تواند دستیابی به قیمت مورد نظر شما را دشوار کند و ریسک معاملات شمارا بالا ببرد.

با توجه به این مشکالات، صرافی ها، کیف پول ها و سایر پلتفرم ها شروع به فعال کردن قابلیت مبادله فوری کردند. با این کار، کاربران می توانند مستقیماً یک دارایی رمزنگاری شده را با دیگری مبادله کنند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مبلغی را که می خواهید مبادله کنید و جفت معاملاتی مورد نظر خود را وارد کنید و سرویس تعویض توکن فوراً سکه شما را پردازش و تبدیل کند. با این شکل از تراکنش، فقط یک بار باید کارمزد تراکنش را پرداخت کنید.

بهترین پلتفرم های سواپ

  • UNISWAP
  • SUSHISWAP
  • PANCAKESWAP
  • و …

نکات مهم در سواپ کردن

یکی از مواردی که در سواپ باید به آن توجه کرد این است که با توجه به رشد سرویس‌های خدمات مبادله، انجام بررسی‌های لازم قبل از انتخاب یکی از آنها اهمیت زیادی دارد. مواردی که باید به آنها توجه کرد عبارت‌اند از: در دسترس بودن مجموعه گسترده‌ای از جفت ارزهای دیجیتال، قدرت امنیتی پلتفرم و سرعت مبادله ارزها. توجه داشته باشید که سرعت بالا احتمال افت را از بین می‌برد. افت(Slippage) زمانی اتفاق می‌افتد که قبل از نهایی شدن تراکنش، تعداد ارز دیجیتال A که در ازای یک ارز دیجیتال دیگر دریافت می‌کنید، (در نتیجه تغییرات قیمت) به‌شدت کاهش یابد.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

برای پاسخ به سوال سیگنال ارز دیجیتال چیست؟ می‌توان گفت نشانه هایی برای تریدرها است و به آنان کمک میکند تا ضمن پیش بینی دقیق تر بازار، خطر و ریسک معاملاتشان را کم کرده و بهره و سود را افزایش دهند. اما استفاده از این تکنیک نیازمند مهارت و تخصص در حوزه ارزهای دیجیتال و تحلیل‌های آن می‌باشد.

آنچه کاربران تحت عنوان سیگنال می‌شناسند، در حقیقت آنالیزهای انجام شده توسط تحلیلگر برروی نوسانات بازار است. به طور کلی می‌توان گفت سیگنال‌های ترید در حوزهٔ ارزهای دیجیتال در حقیقت پیشنهاد یا ایده‌های معاملاتی برای داد و ستد یک رمز ارز بخصوص در یک زمان و قیمت از پیش تعیین شده می‌باشند.

دلایل استفاده از سیگنال ارز دیجیتال

افراد زیادی هستند که ارزوی یک شبه پولدار شدن دارند و رمزارزها را راه رسیدن به این ارزو میدانند. در صورتی که هزاران کاربر روزانه در دنیای ارزهای دیجیتال سرمایه خود را از دست می‌دهند.

برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی بهتر است علاوه بر تحلیل های شخصی، از سیگنال ها و تحلیل های افراد متخصص در این زمینه نیز کمک بگیریم.

بنابراین تحلیل‌گران مسیر سوددهی را هموار می‌کنند و برای کاربران دنیای رمز ارزها، به‌خصوص کاربران بی‌تجربه و تازه کار استفاده از این سیگنال‌ها به نوعی ضروری است.

مزایا استفاده از سیگنال ارز دیجیتال

در خرید و فروش ارزهای دیجیتال زمانی از سیگنال‌های خرید ارز استفاده می‎کنید که دانش کافی برای تحلیل و خرید و فروش ارزها ندارید. این موضوع باعث می‌شود بدون دانش تحلیل خود اقدام به معامله کنید؛ اما علاوه‌ بر این استفاده از سیگنال ارزهای دیجیتال مزایای دیگری دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:

شروع معامله و کسب سود با سرعت بالا

نیاز به زمان کمتر برای تحلیل های شخصی

تحلیل سیگنال‌ها با گذر زمان و کسب تجربه و سود بیشتر

معایب استفاده از سیگنال ارز دیجیتال

تضمینی بودن سیگنال‌ها به شرایط بازار و نوسانات موجود بستگی دارد و تقریبا میتوان گفت تضمینی برای سیگنال ها وجود ندارد. استفاده از سیگنال‌های معامله برای طولانی مدت و به دلیل شرایط بازار توصیه نمی‌شود؛ اما برخی از سیگنال‌هایی که توسط افراد حرفه‌ای و متخصص ارائه می‌شود برای انجام معاملات در کوتاه مدت مناسب است لیکن هیچ تضمینی برای 100 درصد درست پیش رفتن همه چیز وجود ندارد. دنیای ارزهای دیجیتال، ریسک زیادی دارد و به همین دلیل باید از آموزش خرید ارز دیجیتال و از تجربه افراد و سیگنال‌های مختلف برای انجام معاملات استفاده کرد. برخی از این سیگنال‌ها اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

انواع سیگنال ارز دیجیتال:

سیگنال تکنیکال(Technical Signal)

تحلیل تکنیکال علم مطالعه و درک نمودارهای گوناگون ارزهای دیجیتال و ابزارهای آن است و به آنالیز بازار و پیش‌بینی آینده می‌پردازد. تحلیل این سیگنال‌ها و مفاهیم اولیه نمودارها به دانش خاصی نیاز ندارد و حجم فروش، قیمت، میزان کل معاملات و غیره کاملا واضح است. نشانه‌هایی در این نمودارها وجود دارد که کاربران حرفه‌ای و متخصصان قادر به درک و تحلیل آن ها هستند و این نشانه‌ را سیگنال تکنیکال (Technical Signal) می‌نامند. متخصصان با بررسی و تحلیل این علامت‌ها و نشانه‌ها، سیگنال تکنیکال را ارائه می‌کنند و به عنوان تحلیل‌گر تکنیکال شناخته می‌شوند. یکی از الگوهای معروفی که تحلیل تکنیکال برای سیگنال ارز دیجیتال ارائه می‌کند، الگوی سروشانه است. کارایی این الگو به مرور زمان ثابت شده و بهتر از سایر الگوها عمل می‌کند.

سیگنال فاندامنتال(Fundamental Signal)

سیگنال ارز دیجیتال تنها از طریق آنالیز نمودارها به دست نمی‌آید و این سیگنال‌ها می‌توانند از پست‌ها، توییت‌ها و نظرات اینفلوئنسرها و رفتارهای افراد تاثیرگذار در حوزه دیجیتال نشانه و سیگنال خوبی برای معامله‌گران تلقی شود. اینگونه سیگنال‌ها، از طریق تحلیل فاندامنتال (Fundamental Signal) پدید می‌آیند. تحلیل فاندامنتال، دانش ارزیابی متغیرهای مالی است و تریدرها به کمک آن می‌توانند ارزش ذاتی یک محصول را درک کنند. تحلیل فاندامنتال قادر به ارزیابی هرگونه عامل تاثیرگذاری بر روند قیمت ارزها است.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

هزینه تراکنش یا کارمزد ارز دیجیتال، مبلغی است که در زمان انتقال ارزهای دیجیتال به یک کیف پول ارزدیجیتال پرداخت می‌شود.

پردازش معاملات در بلاکچین توسط استخراج کنندگان و با کمک اعتبارسنج‌ها انجام می‌گیرد و این کار هزینه‌هایی دارد، کارمزد تراکنش‌ها صرف جبران این هزینه‌ها می‌شود.

انواع کارمزد ارزهای دیجیتال:

کارمزد معاملات

کارمزد معاملات (Trading Fee) دارای انواع مختلفی است و بسته به نوع صرافی متفاوت است. صرافی‌های قدیمی‌تر معاملات خود را به‌شکل صرافی‌کاربر انجام می‌دهند؛ اما این معاملات در برخی صرافی‌های جدیدتر به‌شکل کاربر-کاربر انجام می‌شوند.

منظور از معاملات صرافی‌کاربر معاملاتی هستند که صرافی با استفاده از نقدینگی خود آنها را تکمیل می‌کند. این مسئله هم درباره خرید و هم درباره فروش ارز دیجیتال صدق می‌کند. صرافی‌هایی که از مدل صرافی‌کاربر استفاده می‌کنند، سفارش خرید و فروش کاربران را با استفاده از نقدینگی خود انجام می‌دهند. برای مثال، می‌توان به صرافی کوین بیس (Coinbase) اشاره کرد.

در برابر این نوع معاملات، معاملات کاربر-کاربر قرار دارند که در حقیقت صرافی، کاربران با سفارش‌های عکس هم را به یکدیگر متصل می‌کند. صرافی‌هایی که مبتنی بر این مدل هستند، از یک نوآوری به نام «دفتر سفارشات» استفاده می‌کنند که همه سفارش‌های کاربران در آن ثبت می‌شوند و درنهایت صرافی کاربران با سفارشات برعکس را به یکدیگر متصل می‌کند.

با وجود این که معاملات صرافی‌کاربر پیچیدگی کمتری دارند و کاربر پسند تر هستند، میزان کارمزد در معاملات کاربر-کاربر به‌‌مراتب کمتر است. صرافی‌های کاربر-کاربر تنها مبلغ اندکی را در قالب کارمزد و در ازای وصل‌کردن سفارشات دریافت می‌کنند.

کارمزد شبکه

برای اینکه شما بخواهید انتقال و یا معامله ای را در یک شبکه انجام دهید، ابتدا باید کارمزد آن شبکه را بپردازید. زمانی که کارمزد توسط شما پرداخت شد، بر اساس قوانین آن شبکه تراکنش شما تأیید می گردد. هر شبکه میزان کارمزد متفاوتی دارد.

برخی از صرافی ها و یا کیف پول ها در هنگام انتقال ارز های دیجیتال و یا در هنگام معامله هیچ کارمزدی از شما جز کارمزد شبکه دریافت نمی کنند که معمولاً این کار برای تبلیغ و همچنین جذب کاربر است. برای مثال اگر در تراست والت بر روی شبکه اتریوم انتقالی انجام دهید، کیف پول از شما تنها کارمزد شبکه اتریوم را کسر می کند.

کارمزد استیکینگ

استیکینگ فرآیندی است که طی آن شما، مقداری از سرمایه خود را به عنوان وثیقه درمکانیسم اجماع اثبات سهام می‌گذارید و در مقابل، از پاداش شبکه دریافت میکنید. کارمزد استیکینگ معمولا از پاداشی که دریافت می‌کنید، برداشته می‌شود. این نوع از کارمزد بسته به نوع توکن می‌تواند متفاوت باشد.

چه عواملی بر مقدار کارمزد تاثیر می گذارند؟

اندازه تراکنش و تقاضا برای فضا در بلاک دو عامل اصلی در تایین کارمزدها هستند.

با توجه به محدودیت برخی از شبکه ها برای ذخیره داده ها، در هر بلاک، استخراج کنندگان یا اعتبار سنج ها برای قرار دادن تراکنش ها در یک بلاک محدودیت دارند.

هنگامی که کاربران زیادی به طور همزمان ارزهای رمزنگاری خود را ارسال می کنند، تقاضا برای فضا در بلاک افزایش یافته و تراکنش های زیادی در انتظار تایید باقی می مانند.

گاهی اوقات، تقاضا برای فضا در بلاک آنقدر زیاد می‌شود که شبکه‌ها را با ازدحام روبرو می‌کند و کارمزدها به صورت غیرقابل کنترلی افزایش می یابند.

تراکنش‌های بزرگ به فضای بیشتری در بلاک نیاز دارند و تایید آنها در مقایسه با تراکنش های کوچک تر زمان بیشتری می برد.

چگونه می‌توان کارمزد‌های تراکنش را کاهش داد؟

زمانبندی

گزینه‌های جایگزین

استفاد از شبکه لایتنینگ بیت کوین

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

الروند (Elrond) یک شبکه بلاکچین جدید است که‌ از طریق مکانیسم الگوریتم اثبات سهام به صورت غیرمتمرکز فعالیت می‌کند.

 

ارز دیجیتال الروند

در ابتدای کار، ارز الروند با توکن ERD شروع به کار کرد که یک توکن ERC-20است و تحت بلاک چین اتریوم فعال است. اما با راه‌اندازی شبکه اصلی Elrond، فرآیند انتقال ERD (ERC-20) به EGLD (mainnet) آغاز شده است. EGLD رمزارز اختصاصی شبکه الروند است و تمام توکن‌هایERD به تدریج به توکن‌های EGLD تبدیل می‌شوند.

الروند با ارز دیجیتال EGLD که در سال 2019 معرفی شد، خود را به‌ عنوان یک پلتفرم بلاک چین مقیاس پذیر، سریع و امن برای برنامه‌های توزیع شده، موارد استفاده سازمانی و اقتصاد جدید اینترنت معرفی می‌کند. این پلتفرم مدعی است می‌تواند با بهبود سرعت، مقیاس، هزینه و تجربه کاربری در بلاک چین،بر مشکل مقیاس پذیری غلبه کند.

رویکردی که الروند برای افزایش توان عملیاتی یا تراکنش کل شبکه در هر ثانیه به کار می‌برد روش مقیاس بندی به نام شاردینگ حالت انطباقی (Adaptive State Sharding) است. همچنین الروند رویکرد جدید اجماعی به نام اثبات امن سهام (SPoS) را معرفی می‌کند.

 

بنیان گذاران و تیم ارز دیجیتال الروند

الروند در اواخر سال 2017 توسط بنیامین (Beniamin) و لوسیان مینکو (Lucian Mincu) همراه با لوسیان تودیا(Lucian Todea) تأسیس شد.

قبل از این پروژه، برادران مینکو یک صندوق سرمایه‌گذاری دارایی دیجیتال به نام متاچین کپیتال (MetaChain Capital) وICO Market Data را تأسیس کرده بودند که برای جمع آوری اطلاعات مربوط به عرضه اولیه سکه بود. تودیا موسس و مدیرعامل سایت بررسی و دانلود نرم افزار Soft32 و شریک برنامه پرداخت موبایلmobilPay است.

از ژوئن سال 2021، تیم الروند با حضور 27 توسعه دهنده، طراح و مهندس از شرکت‌های اینتل، مایکروسافت، ITNT وSoft32 تشکیل شد. همچنین این پلتفرم هفت مشاور از شرکت‌هایی مثل گوگل، ناسا، اتریوم و متخصص هایی از دانشگاه جورج میسون (GMU) و دانشگاه ایلینوی (UI) در تیم خود دارد. در میان این مشاورها می‌توانیم به دو مؤسس City of Zion وNEX به نام‌های فابیو کانسین (Fabio Canesin) و ایتن فست (Ethan Fast) اشاره کنیم.

الروند تنها شبکه‌ای نیست که سعی دارد مشکل سه گانه مقیاس پذیری را حل کند. پروژه‌های مشابهی که به آینده ارزهای دیجیتال امن و مقیاس پذیر روی آورده‌اند شامل برنامه‌های محبوب‌تری مثل اتریوم و الگورند (Algorand) می‌شوند.

 

شبکه ارز دیجیتال الروند

شبیه‌سازی‌های اولیه و نتایج تست نت (testnet) نشان می‌دهد که سرعت عملکرد این شبکه از متوسط سرعت شبکه ویزا هم بیشتر است و در مقایسه با بلاکچین‌های موجود، سرعت بلاکچین الروند سرعتی 1000 برابر را نشان می‌دهد. همچنین شبکه ارز دیجیتالElrond هزینه‌های ذخیره‌سازی را برای داده‌های بلندمدت کاهش می‌دهد. Elrond معاملات جهانی بدون مرز را امکان‌پذیر می‌کند و عملکرد آن در جهت توسعه اقتصاد تحت وب است.

الروند یک بلاکچین عمومی است که ازقرارداد های هوشمند پشتیبانی می‌کند. این یعنی توسعه‌دهنده‌های برنامه‌های غیرمتمرکز، می‌توانند برنامه‌های خود را روی بلاک چین Elrond ایجاد کنند.

  • حمیدرضا اربابی
  • ۰
  • ۰

مبادله توکن یا سواپ (swap) دارای دو تعریف متمایز در حوزه دیجیتال است. اولین مورد به فرایند مبادله فوری یک ارز دیجیتال با ارز دیگر بدون نیاز به تبدیل ارز دیجیتال به ارز فیات (ارز رسمی کشورها) اشاره دارد. این تعریف، عملکرد پلتفرم‌های برجسته‌ای مانند Changelly، Shapeshift و Airswap را در بر‌ می‌گیرد.

از سوی دیگر تعریف دوم،به معنی مهاجرت پلتفرم‌ها یا پروژه‌ها از یک بلاکچین به بلاکچین دیگر است و این تعریف از الزامات مبادله توکن است. در این تعریف، یک پروژه به دلیل یا دلایلی تصمیم گرفته است که پایه عملیاتی خود را به بلاک چین دیگری با تشکیل استانداردهای توکن منحصربه‌فرد، تغییر دهد.

بنابراین، توسعه‌دهندگان باید ابزاری ایجاد کنند تا کاربران و سرمایه‌گذاران، توکن بومی پروژه را با توکن دیگری که با شبکه جدید بلاک چین سازگار است، مبادله کنند. فرایندی که به آن مبادله یا مهاجرت توکن می‌گوییم.

چرا باید swap کنیم؟

حالا می‌دانیم که swap ارز دیجیتال به چه معناست. اما چرا باید این کار را انجام دهیم؟ چه دلایلی برای تبدیل کردن یک رمز ارز با رمز ارز دیگر می‌تواند وجود داشته باشد؟

کسب سود

بدیهی است که می‌توانید با معامله کردن رمز ارزها سود زیادی کسب کنید زیرا قیمت آن‌ها به سرعت تغییر می‌کند. اگر زمان بازار را به درستی شناسایی کنید و کمی شانس داشته باشید می‌توانید با swap رمز ارزهایتان در زمان مناسب درآمد زیادی کسب کنید.

تنوع در پورتفولیو

بعضی از کاربران تغییرات سریع قیمت را دوست ندارند. متنوع کردن پورتفولیو یک روش بسیار خوب برای مقابله با ریسک نوسانات قیمت است. داشتن مقدار کمی از رمز ارزهای مختلف می‌تواند تأثیر کاهش قیمت رمز ارزها را کم رنگ کند و ریسک سبد سرمایه گذاری شما را کاهش دهد.

درآمد منفعل

برخی از دارایی‌های رمز ارزی قابلیت استیکینگ (سهام‌گذاری) دارند، بدین معنی که می‌توانید فقط با قفل کردن یک رمز ارز در پلتفرم مناسب آن و بدون انجام کار دیگری، مقداری از آن رمز ارز را به عنوان سود دریافت کنید.

اما دقت کنید!

معامله کردن در بازار رمزارزها همیشه پر ریسک است.

بهترین پلتفرم های swap

  • پلتفرم Uniswap

  • پلتفرم SushiSwap

  • پلتفرم QuickSwap

  • پلتفرم PancakeSwap

و …

مبادله رمزارز در swap موربیت!

بازار swap موربیت، یکی از بهترین و به صرفه‌ترین جایگزین‌ها برای مبادلات رمزارزهای کوچکی است که تنها در صرافی‏‌های غیرمتمرکز یافت می‎‌شوند. اما تفاوت اصلی بازار swap موربیت با صرافی‌هایی چون PancakeSwap و Uniswap این است که شما قادرید رمزارزهای مورد نظر خود را با ریال یا تتر نیز مبادله کنید.

خبر خوب دیگر این است که موربیت برای تمامی توکن‌های بازار swap کیف پول اختصاصی ارائه می‌دهد و از این رو کاربران میتوانند با نگه داری این رمزارزها در کیف پول موربیت، هزینه کارمزد انتقال را به صفر برسانند.

برای آگاهی از نحوه انجام معاملات در این بازار، مقاله swap را مطالعه کنید.

  • حمیدرضا اربابی