موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت، بستری امن جهت تبادل و خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین و تتر است.

  • ۰
  • ۰

در طی چند ماه اخیر اکثر شبکه های اجتماعی در حوزه ارزهای دیجیتال پر شدند از خبر ارز دیجیتالی که توسط تیم سابق پی پل توسعه یافته است و نام آن ارز Q است.

براساس گزارش های اخیر، بیش از 2 میلیون نفر در 180 کشور از جهان به این شبکه پرداخت دعوت شده و در وبسایت آن ثبت نام نموده اند. هدف از این پروژه ارائه یک ارز دیجیتال برای پرداخت های آنلاین است و اگر شما نیز دوستانی در این شبکه دارید، بی شک ایمیل هایی را دریافت کرده اید که از شما خواسته شده تا وارد این شبکه شده و سایرین را نیز دعوت کنید.

در پنج ماه اول شروع پروژه Q فقط به افراد انتخاب شده ای دعوت نامه ثبت نام در این وبسایت ارسال شد. با این حال پس از مدت کوتاهی ایمل های ثبت نام در وبسایت Q به توده ای از کاربران ارسال شد تا جایی که این پروژه موفق شد تا نام خود را در مجله فوربز و همچنین در بخش بیشترین جستجوهای گوگل به ثبت برساند. حال آنکه از این مدل تبلیغات می توان متوجه شد که هدف از راه اندازی طرح Q این بود که با جمع آوری کاربران و افزایش تعداد آن ها، به رمز ارز Q یک ارزش مالی کاذب را هدیه کند.

بنیانگذار و مدیرعامل طرح ابتکاری Q ، سار ویلف به مجله VOX در این باره گفت: " ما 200 نفر از افرادی را که می شناختیم به این پروژه دعوت کردیم و آن ها نیز دوستانشان را دعوت کردند. همانطور که می بینیند، امروز این پروژه بسیار وایرال و فراگیر شده است. "

بیشتر بدانیم: مروری بر انواع کلاهبرداری ها در حوزه ارزهای دیجیتال.

بنیانگذار رمز ارز Q چه کسی است؟

سار ویلف که یکی از کارمندان سابق کمپانی پی پل بود، با کمک لورنس وایت اقتصاددان شروع به توسعه و راه اندازی ارز دیجیتال Q کردند. به گفته این دو بنیانگذار، ارز Q  باتوجه به فراگیری اش، می توانست به راحتی بیت کوین بعدی باشد.

(جالب است بدانید که اکثریت پروژه های کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال، از جمله "بیت کوین بعدی" استفاده می کنند. چراکه در صورتی که پروژه به قدری قدرتمند و خلاقانه باشد، چرا خلاقیتش را در شبکه متن باز بیت کوین با کاربران میلیونی پیاده نمی کند؟)

پروژه Q به افرادی که زودتر از سایرین به شبکه می پیوندند، وعده سود بیشتر و رمز ارزهای Q رایگان را می دهد. اما اینجا نیز مجدد یک پرچم قرمز کلاه برداری دیده می شود: تنها راه پیشرفت برنامه Q، پیوستن افراد بیشتر به شبکه است!

علاوه بر موارد بحث برانگیز فوق، همانطور که از نام Q کوین مشخص است، این پروژه تنها یک ایده است و نه یک رمز ارز. دارندگان این توکن نیز با ثبت نام در وبسایت آن به این امید هستند که روزی ارز Q در صرافی ها به فروش برسد تا بتوانند کسب سود کنند.

ارز Q چیست؟

در شبکه های اجتماعی مختلف، پروژه Q بدین صورت تعریف شده است:

" ارز Q توسط کارمندان سابق پی پل راه اندازی شده است تا بتواند به سیستم پرداخت آنلاین جهانی تبدیل شود. چیزی برای از دست دادن وجود ندارد با این حال اگر این شبکه موفق شود تا کاربران زیادی را جمع آوری کند، توکن های Q به ارزش چند تریلیون دلاری دست خواهند یافت."

جالب اینجاست که همین جملات روشن از کلاهبرداری بودن پروژه Q، موفق شد تا در طی شش ماه پس از راه اندازی، 2 میلیون کاربر را به خود جذب کند. چرا؟ چون چیزی برای از دست دادن وجود ندارد. (این جمله یکی از اولین پرچم های قرمز برای پروژه های کلاهبرداری است. چرا که هیچ چیز در این دنیا مجانی نیست و در نهایت کاربران این پروژه ها به نوعی ضرر می کنند.)

ثبت نام در وبسایت ارز Q

درصورتی که کاربران در وبسایت Q ثبت نام نکرده باشند، با پیامی این چنینی مواجه می شوند:

"پروژه Q آینده شبکه های پرداخت آنلاین است. اگر تعداد کاربران میلیونی شود، ارز Q را ارائه می دهیم!"

پس از ثبت نام کاربران در این وبسایت با استفاده از لینک دعوت، هر کاربر مقداری توکن Q دریافت می کند. نحوه دریافت دعوتنامه نیز بدین گونه است که کاربران قادرند تا با یک کلیک در رسانه هایی چون فیسبوک و توییتر، لینک دعوت را دریافت کرده و توکن Q جایزه بگیرند.

اما سوال اینجاست که نکته مشکوک این مدل از عضو گیری چیست؟

پاسخ ساده است. چرا در شبکه ای که ادعا می کند که بزرگترین سیستم پرداخت در جهان است، باید از طریق دعوتنامه عضو شد؟ 
فراموش نکنید که تقریبا تمام پروژه های کلاهبرداری هرمی و یا پانزی، از روش عضوگیری با ایجاد حس طمع در کاربران کسب درآمد می کنند. شاید در این قسمت پیش خود بگویید که پروژه Q که پولی از کاربران دریافت نمی کند! در پاسخ باید گفت که در دنیای امروزی، دیتا و اطلاعات کاربران، یکی از مهم ترین سرمایه ها برای پروژه های متفاوت، به خصوص در عرصه تکنولوژی است. 
درست است که شما پولی را به این شبکه پرداخت نمی کنید ولی اطلاعات خود را در اختیار آن ها قرار داده اید. اطلاعاتی که ارزش بسیار زیادی دارند.

آیا ارز Q یک پروژه هرمی است؟

بله. برای قانع شدن از کلاهبرداری بودن این پروژه .به موارد زیر دقت کنید.

وقتی که کاربران در وبسایت Q ثبت نام می کنند، تعدادی ارز Q دریافت می کنند که این تعداد بسته به زمان عضو شدن آن ها دارد. یعنی هرچه زود تر عضو شوید، تعداد بیشتری Q دریافت می کنید. این امر، حس طمع را در کاربران بیدار می کند. حال آنکه این ارزهای Q هنوز هیچ ارزشی ندارند و کاربران قادر به برداشت آن ها نیستند.

پس در این مرحله این نکته را می دانیم که تنها زمانی ارزهای Q ارزشمند می شوند که پروژه عضوهای زیادی دریافت کند و بلاخره راه اندازی شود. اما اگر چنین است، چرا این ارز دیجیتال در وبسایت کوین مارکت کپ، هنوز بعد از دو سال ثبت نشده است؟

نکته بعدی و مهمترین عامل برای اثبات کلاهبرداری بودن ارز Q این است که مشخص نیست که فروشندگان و خریداران وبسایت Q دقیقا چه کالایی را خرید و فروش می کنند. در همه جای این وبسایت به یک سری خریدار و یک سری فروشنده اشاره شده است ولی کالای و ارزش مورد خرید و فروش به هیچ عنوان مشخص نسیت. این ارز در سال 2018 راه اندازی شده و تا به امروز وبسیات مربوطه به روزرسانی نشده است اما هنوز هم در حال عضو گیری است.

سخن آخر

با فرض این که روزی در آینده توکن های Q ارزش پیدا کرده و پانزی و هرمی نبودنش را اثبات کند، آیا به نظر شما سرمایه گذاری بر پروژه ای که هیچ برنامه ای ندارد، هیچ کالایی ندارد، هیچ مشکل خاصی را برطرف نمی کند و توکن آن در هیچ جا لیست نشده است و به تبع نمی توان آن را خرید و فروش کرد، منطقی به نظر می رسد؟

  • ۹۹/۰۷/۲۲
  • حمیدرضا اربابی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی