موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت بلاگ

آموزش، تحلیل، اخبار خرید و فروش ارزهای دیجیتال - سامانه مبادله رمز ارزها

موربیت، بستری امن جهت تبادل و خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین و تتر است.

  • ۰
  • ۰

ارز دیجیتال اتر با نماد اختصاری (ETH)، رمزارز بومی بلاکچین اتریوم است. بلاکچین اتریوم همچنین دارای زبان برنامه نویسی مخصوص به خود است. این زبان برنامه Solidity نام دارد. 
به عنوان یک بلاکچین، اتریوم یک دفترچه غیرمتمرکز و توزیع شده است که به منظور نگه داری تراکنش‌ها توسعه یافته است. به علاوه کاربران شبکه اتریوم قادرند تا با استفاده از این بلاکچین، برنامه‌های غیرمتمرکز خود را توسعه داده و منتشر کنند. لازم به ذکر است که کاربران برای استفاده و حتی توسعه برنامه های غیرمتمرکز، بایستی ارز اتر را به عنوان فرمی از پرداخت به شبکه اتریوم ارائه دهند. برنامه‌های غیرمتمرکزی که بر روی شبکه اتریوم توسعه می‌یابند dapps نام دارند. 
به عنوان یک ارز دیجیتال، اتریوم از نظر ارزش بازار در رتبه دوم قرار دارد.
نکته‌هایی که باید در مورد اتریوم بدانید:

• اتریوم یک شبکه متن باز مبتنی بر بلاکچین است که به منظور ساخت و اشتراک گذاری کسب و کارها، خدمات مالی و برنامه‌های سرگرمی توسعه یافته است. 
• کاربران اتریوم به منظور استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز dapps باید مبلغی را به شبکه پرداخت کنند. این مبالغ که در قالب ارز اتر پرداخت می‎شوند، gas یا بنزین نام دارند. قیمت gas اتریوم و یا همان کارمزد تراکنش‌ها در اتریوم می‎تواند باتوجه به نیازهای محاسباتی شبکه، متفاوت باشد. 
• اتر، ارز دیجیتال بومی بلاکچین اتریوم است که به عنوان ابزاری برای پرداخت در شبکه و به عنوان یک دارایی برای سرمایه گذاری به کار می‎رود.


بلاکچین اتریوم چیست؟

اتریوم، با استفاده از فناوری بلاکچین، جایگزینی برای کمپانی‌های واسطه است که اطلاعات کاربران، از جمله تراکنش‌های مالی را به ثبت می‎رساند. 
همانطور که می‎دانید، بلاکچین یک پایگاه داده است که اطلاعات را در بلوک‌هایی که به یکدیگر اتصال دارند، ذخیره می‎کنند. اطلاعات وارد شده در بلوک‌های بلاکچین، کدنویسی شده و تغغیر یا حذف آن‌ها تقریبا غیرممکن است. در این میان هرچه که تعداد نودها و سرورهای یک بلاکچین بیشتر باشد، بدین معنی است که آن بلاکچین کاربران بیشتری داشته و در نتیجه غیرمتمرکز است. هرچه که یک بلاکچین نودهای بیشتری داشته باشد، نیاز به اعتماد به آن بلاکچین نیز کاهش یافته و به شبکه مذکور، اصطلاح “trustless” واگذار می‎شود. شبکه‌ بدون نیاز به اعتماد بدین معنی است که کاربران در ازای اعتماد به یک سازمان، به کدهای بی نقص کامپیوتری اعتماد دارند. این کدها از خطاهای انسانی به دورند و از این رو، انجام تراکنش‌های مالی در چنین پلتفرم‌‍‌هایی از هر نظر به نفع کاربران است. 
لازم به ذکر است که تکنولوژی بلاکچین در ابتدا تنها برای ثبت تراکنش‌های بیت کوین به وجود آمد، اما با پیشرفت این تکنولوژی، امروزه بلاکچین به بستر اصلی خرید و فروش ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. 
حال در این میان ساختار بلاکچین اتریوم به گونه‌ای است که اطلاعات کاربران، نسبت به هک شدن بسیار مقاوم است. چراکه این اطلاعات توسط یک سرور مدیریت ونگه داری نمی‎شود. 

 

ارز دیجیتال اتر چیست؟

ارز دیجیتال اتر، درست مانند سایر رمزارزها، به عنوان یک ارزش یا دارایی قابل ذخیره مورد استفاده قرار می‎گیرد. این درحالی است که اتر، برخلاف سایر رمزارزها، تنها به منظور دستیابی به یک هدف توسعه یافته است: تسهیل محاسبات برنامه‎های غیرمتمرکز بلاکچین اتریوم. کاربران قادرند تا ارزهای دیجیتال دیگر را به منظور بهره بری از خدمات شبکه اتریوم، به اتر تبدیل کنند، اما نمی‎توان از ارزهای دیجیتال دیگر، به منظور استفاده از بلاکچین اتریوم استفاده نمود. 
گفته شد که توسعه دهندگان و کاربران قادرند تا بر روی شبکه اتریوم، برنامه‎های غیرمتمرکز خود را توسعه دهند. این برنامه‌های غیر متمرکز که dapps نام دارند هم برای کسب و کارها مورد استفاده قرار می‎گیرند و هم برای اهداف شخصی. حال برنامه نویسی که برنامه غیرمتمرکز خود را بر روی بلاکچین اتریوم توسعه می‎دهد، باید برای انتشار و میزبانی برنامه اش، به شبکه ارز اتر پرداخت کند. پس ارز اتر در اینجا به عنوان یک واحد پولی در شبکه به کار می‎رود. 
در صورتی که یک برنامه نویس، برنامه‌ای را توسعه دهد که منابع کمی را از شبکه طلب می‎کند، مبلغ اتر کمتری را نسبت به سایرین پرداخت می‎کند. 
به علاوه کاربرانی که قصد دارند تا از این برنامه‌های غیرمتمرکز استفاده کنند نیز، باید ارز اتر را به شبکه واریز نمایند. به همین ترتیب، ارز دیجیتال اتر، به عنوان یک واسطه پولی برای هرگونه فعالیت در بلاکچین اتریوم کاربرد دارد.

 

فرق بین اتریوم و بیت کوین چیست؟

عرضه کلی

ارز دیجیتال اتر، دومین رمزارز بزرگ، از نظر ارزش بازار در دنیاست. بیت کوین برای اولین بار در تاریخ 3 ژانویه سال 2009 وارد بازار شد و بلاکچین اتریوم در تاریخ 30 جولای سال 2015 فعالیت خود را آغاز کرد. برخلاف بیت کوین که تنها 21 میلیون از آن در نیا وجود دارد، عرضه اتریوم نامشخص است و بر اساس میزان تقاضا، اتر در شبکه تزریق می‌شود. 

بلاکچین 

از دیگر تفاوت‌های مهم بیت کوین و اتریوم این است که بلاکچین بیت کوین فقط دفترچه‌ ی تغییرناپذیری از اطلاعات است. این درحالی است که برنامه نویسان بلاکچین اتریوم قادرند تا کدها را وارد تراکنش‌ها نموده و قراردادهای هوشمند را توسعه دهند. به عبارت دیگر، شبکه اتریوم حاوی کدهایی است که هرکدام کار خاصی را انجام می‎دهند و شبکه بیت کوین تنها به منظور نگه داری داده‌های مالی به کار می‎روند. 

زمان ساخت بلاک

زمان ساخت بلاک نیز در دو بلاکچین بیت کوین و اتریوم متفاوت است. بلاک‌های جدید در بلاکچین اتریوم در طی چند ثانیه تولید می‌شوند و این درحالی است که بلاک جدید در شبکه بیت کوین تا چندین دقیقه به طول می‌انجامد. 

هدف پروژه 

یکی از مهمترین تفاوت‌های بین شبکه‌های بیت کوین و اتریوم در هدف پروژه آن‌ها است. بیت کوین یک شبکه همتا به همتا غیرمتمرکز است که با هدف توسعه خدمات پرداخت، بدون نیاز به واسطه‌هایی چون بانک‌ها به وجود آمده است. از طرف دیگر، هدف از توسعه شبکه اتریوم، تسهیل صدور قراردادها و برنامه‌های غیرمتمرکز است. منظور از برنامه‌های غیرمتمرکز، توکن‌هایی است که توسعه دهندگان بر روی بلاکچین اتریوم، و عموما با استاندارد erc20 ایجاد می‎کنند. به عبارت دیگر، اگر بیت کوین، بانک اینترنت باشد، اتریوم، وکیل اینترنت است.

جذب سرمایه گذار

 از نظر تئوری، این دو تکنولوژی نباید رقابت خاصی با یکدیگر داشته باشند چرا که هریک، هدف متفاوتی را دنبال می‎کنند. با این حال به دلیل تفاوت در کارکرد شبکه‌های بیت کوین و اتریوم، هریک گروه خاصی از سرمایه گذاران را به سمت خود جذب کرده‌اند. بنابراین می‌توان گفت که تنها رقابت دو پروژه مذکور، در جذب سرمایه از سمت کاربران و کمپانی‌ها است. 


تیم اتریوم 

بلاکچین اتریوم در ماه جولای سال 2015 توسط گروهی از برنامه نویسان بلاکچین توسعه یافت. جو لوبین که یکی از هم‌بنیانگذاران اتریوم است، علاوه بر این پروژه، مدیرعامل و بنیانگذار پروژه ConsenSys نیز هست. ویتالیک بوترین نیز که یکی دیگر از بنیانگذاران شبکه اتریوم است، به جوانترین میلیاردر بلاکچین معروف است. وی هم‌اکنون مدیرعامل و چهره اصلی بلاکچین اتریوم است. 


مزایای اتریوم 

• شبکه‌ای بزرگ و پرکاربرد
• محصولات و عملکردهای مختلف
• به روزرسانی مستمر
• از بین بردن واسطه‌ها 


معایب اتریوم

• هزینه کارمزد بالا 
• احتمال تورم در روند قیمتی: از آنجایی که عرضه کلی اتریوم، میزان مشخصی ندارد، ممکن است در دراز مدت عرضه زیاد اتر، باعث کاهش ارزش آن شود. 
• کاربری دشوار برای برنامه نویسان 
• آینده نامشخص: با این وجود که بلاکچین اتریوم همواره در حال به روز رسانی و تکامل بوده و به نظر می‎رسد که اتریوم 2 آینده روشنی داشته باشد، وضعیت ماینرها و توکن‌هایی که بر روی این بلاکچین قرار دارند هنوز مشخص نیست.


اتریوم 2.0 چیست؟

اتریوم 2، درواقع آپدیتی است که بر روی شبکه فعلی اتریوم در حال توسعه است. هدف از این به روزرسانی بهبود سرعت، هزینه کارمزدها و مقیاس پذیری تراکنش‌ها است که در نتیجه این موارد، تعداد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم افزایش خواهد یافت. جالب است بدانید که نام مستعار اتریوم 2، سرنیتی (Serenity) است. 
اتریوم 2 نسبت به شبکه فعلی، حامل تفاوت‌های ساختاری زیادی است. دو تا از مهمترین تفاوت‌های آن شامل الگوریتم اثبات سهام (POS) . فرایند شاردینگ است که در ادامه به بررسی این دو خواهیم پرداخت.

الگوریتم اثبات سهام (POS) چیست؟

در طی الگوریتم اجماع اثبات سهام (POS)، به جای ماینرها، اعتبارسنجان وجود دارند. دلیل این که نام این الگوریتم اثبات سهام است این است که کاربران با سپرده گذاری اتریوم 2 در شبکه، حق رای دریافت کرده و درست مانند ماینرها، با اعتبارسنجی تراکنش‎ها، از شبکه پاداش دریافت می‎کنند. 
هم‌اکنون در شبکه فعلی اتریوم، الگوریتم اثبات کار اجرا می‎شود، و ماینرها با ارائه قدرت کامپیوتری، از شبکه پاداش دریافت کرده و به اصطلاح اتریوم ماین می‌کنند. 

شاردیگ چیست؟

شاردیگ فرایندی است که در طی آن یک بلاکچین، به بلاکچین‌های کوچکتری به نام شارد تقسیم می‌شود. در چنین حالتی، از آنجایی که اعتبارسنجان نیازی به به روزرسانی کل شبکه نخواهند داشت، کارایی شبکه بالاتر رفته و سرعت تراکنش‌ها نیز بهبود می‌یابد. 

 

پاسخ به سوالات متداول درباره ارز دیجیتال اتریوم 

اتریوم چیست؟

اتریوم مانند سایر بلاکچین‌ها به منظور ثبت اطلاعات کاربران به صورت غیرقابل هک توسعه یافته است. حال ارز دیجیتال اتر، رمزارز بومی این بلاکچین است که کاربران با استفاده از آن قادرند تا تراکنش‌های خود را به انجام برسانند. 
برخلاف پایگاه های داده سنتی، اطلاعات در بلاکچین اتریوم در زنجیره‌ای از بلوک‌ها کد می‌شود. به عنوان مثال، هر فردی که با ارز ETH تراکنش انجام می‎دهد، اطلاعات این تراکنش در بلوک جدیدی از بلاکچین اتریوم به ثبت می‌رسد. از آنجایی که بلاک ها در بلاکچین کد نویسی شده و به یکدیگر اتصال دارند، تغییر دادن اطلاعات این بلاک‌ها مستلزم تغییر دادن کل بلاکچین است. از این رو هک کردن بلاکچین‌های این چنینی هزینه بسیار گزافی را می ‎طلبد. 


ترید اتریوم به چه صورت است؟

کاربران اتریوم در سراسر دنیا، قادرند تا از تمام صرافی‌های ارز دیجیتال، رمز ارز اتر را ترید کنند. کاربران مقیم ایران نیز می‎توانند با مراجعه به پلفرم معاملاتی موربیت، به خرید اتریوم پرداخته و ترید خود را با بالاترین امنیت و کمترین میزان کارمزد به انجام برسانند. به منظور فروش اتریوم نیز، پلتفرم موربیت مبلغ ریالی مورد نظر را به حساب بانکی کاربر شبا می‎کند. 


بیت کوین بهتره یا اتریوم؟

در ابتدای مقاله به تفاوت‎های بیت کوین و اتریوم اشاره شد. اگر این سوال در مورد سرمایه گذاری بر روی این دو ارز است، شرایط هر فرد نسبت به سایرین متفات است. عموما طرز تفکر متخصصین بر این است که در سرمایه گذاری بلند مدت،بیت کوین رسیک کمتری را به همراه دارد با این حال در آلت سیزن اخیر، اتریوم رشد قیمتی بیشتری را نسبت به بیت کوین شاهد بوده است. 


استخراج اتریوم چه ‌قدر طول می‎کشد؟

براساس گزارش وبسایت be(in)crypto، ماین اتریوم کار دشواری نیست با این حال به طور میانگین، استخراج هر واحد از ارز دیجیتال اتریوم 63 روز به طول می‎ انجامد. 


بهترین ماینر اتریوم در سال 2021 کدام است؟

بهترین ماینرهای اتریوم را در جدول زیر ملاحظه کنید. 

چگونه اتریوم بخرم؟

کاربران مقیم ایران قادرند تا به مراجعه به پلتفرم معاملاتی موربیت، این ارز را با کمترین میزان کارمزد خرید و فروش کنند. 


قیمت اتریوم 

در زمان نگارش این مطلب، قیمت هرواحد از ارز دیجیتال اتر معادل 2710 دلار بوده و این ارز در رتبه 2 کوین مارکت کپ به ثبت رسیده است. 

بهترین کیف پول اتریوم در سال 2021 کدام است؟

بهترین کیف پول‎های اتریوم در سال 2021 شامل موارد زیر هستند: 

• MyEtherWallet
• MetaMask
• TrustWallet
• Ledger
• Trezor
• Engin
• Atomic Wallet
• Exodus Wallet
• Blockchain Wallet


آینده اتریوم 

بازار ارزهای دیجیتال، به دلیل جوان بودن، یک مارکت پر از فراز و نشیب است و پیشبینی بلند مدت قیمت اتریوم، کار دشواری است. در بازاری که قیمت‎ها با توییت افراد سرشناس و اخبار ضد و نقیض جا به جا می‎شود، تحلیل تکنیکال ارزها تنها 50% از پیشبینی‌ها را شامل می‎شود. 
با وجود تمام این موارد، اتریوم یک ارزدیجیتال بسیار آینده دار است و به دلیل فعالیت هزاران توسعه دهنده در این شبکه، می‎توان آینده روشنی را برای آن پیشبینی نمود. به علاوه با راه اندازی اتریوم 2، می‎توان انتظار داشت که قیمت ارز اتر با رشد قابل توجهی مواجه شود. 
در آخر این نکته را به خاطر داشته باشید که به منظور هرگونه سرمایه گذاری، تحقیقات خود را به صورت کامل انجام دهید و در نهایت کم ریسک ترین تصمیم را اتخاذ نمایید. همچنین می‏توانید با تماس با وبسایت موربیت، از مشاوره رایگان این مجموعه بهره‌مند شوید. 

منبع:investopedia 

eccouncil

  • ۰۰/۰۵/۱۶
  • حمیدرضا اربابی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی