در دنیای ارزهای دیجیتال، مقیاس پذیری یکی از بزرگترین مشکلات بلاکچینها به شمار رفته و همین مسئله، باعث جلوگیری از پذیرش عمومی این تکنولوژی شده است. در حال حاضر بلاکچینهای بیت کوین و اتریوم میزبان بیشترین تعداد کاربران و به تبع، تراکنشها هستند. از این رو بسیاری از افراد سرشناس در دنیای برنامه نویسی درحال کار برروی این بلاکچینها هستند و تمرکز اصلی این افراد رفع مشکل مقیاس پذیری است. در این میان زیلیکا (Zilliqa) یکی از پروژههایی است که درست مانند بسیاری از همکارانش، با هدف مقیاس پذیر ساختن تراکنشهای رمزارز وارد بازار ارزهای دیجیتال شده است.
نکته: مقیاس پذیری به توانایی یک بلاکچین برای پاسخگویی به تعداد بالای تقاضا برای انجام تراکنش، بدون کاهش سرعت در عملکرد گفته میشود. بلاکچینها و رمزارزهای مقیاس پذیر آنهایی هستند که مانند کمپانیهای پرداخت متمرکز مثل ویزا و مسترکارت، قادرند مقدار قابل توجهی تراکنش را در بازههای زمانی کوتاه مدت به انجام برسانند.
زیلیکا پلنفرمی است که خود را نسل سوم بلاکچین (نسل اول بیت کوین و نسل دوم اتریوم) نامیده است. این بلاکچین با استفاده از فناوری شاردینگ (Sharding) سعی دارد تا بتواند هزاران تراکنش را در یک ثانیه تکمیل کند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوه کارکرد بلاکچین زیلیکا و موارد استفاده از ارز دیجیتال ZIL آشنا سازیم. با ما همراه باشید.
نکاتی که باید در مورد ارز زیلیکا (ZIL) بدانیم:
• زیلیکا یک بلاکچین عمومی است و میتوان آن را اولین بلاکچین عمومی خواند که با اعمال فناوری شاردینگ قصد دارد تا مقیاس پذیری و امنیت بالا را برای قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز به ارمغان آورد.
• هماکنون شبکه بلاکچین زیلیکا قادر است تا 1000 تراکنش را در ثانیه به انجام برساند.
• با وجود جوان بودن بلاکچین زیلیکا، این پلتفرم سرمایه خوبی را از سرمایه گذاران سازمانی و شرکای معروفش جذب کرده است.
• میتوان به پروژه زیلیکا به چشم یک استارت آپ موفق نگاه کرد. با این حال از نظر سرمایه گذاری، بهتر است که ریسک نکرده و مقدار کمی از سرمایه را برای این پروژه اختصاص داد، چراکه هنوز این پروژه برای دست یابی به موفقیت راه طولانی ای در پیش دارد.
زیلیکا (Zilliqa) چیست؟
زیلیکا یک بلاکچین عمومی است که قادر است تا 1000 تراکنش در ثانیه را به انجام برساند. یکی از بزرگترین مشکلات بلاکچینهای امروزی، مسئله مقیاس پذیری است. پلتفرمهای بلاکچینی در ابتدا میتوانند مقیاس پذیر باشند و عملکرد مناسبی را ارائه دهند. با این حال با افزایش تعداد کاربران در شبکه، تایید تراکنشها و به اجاع رسیدن نودها بر سر صداقت معاملات دشوارتر شده و از این رو، استفاده از رمزارزها کاهش مییابد.
در طی سالهای اخیر، فناوریهای زیادی به منظور حل مشکل مقیاس پذیری به روی کار آمدند، از جمله این تکنولوژیها میتوان به شبکه لایتنینگ، سگویت و شاردینگ اشاره کرد. در این میان، بلاکچین زیلیکا اولین بلاکچین عمومی است که از فناوری شاردینگ به منظور افزایش سرعت تراکنشها استفاده میکند.
زیلیکا با استفاده از فناوری شاردینگ، شبکه بلاکچینی خود را به قسمتهای کوچک زیادی تقسیم میکند که این بخشهای کوچک به صورت موازی با یکدیگر کار میکنند. در تئوری، زیلیکا قادر است تا با استفاده از شاردینگ، حتی بیش از ویزا و مسترکارت تراکنش انجام دهد.
به علاوه موارد فوق، بلاکچین زیلیکا به گونهای طراحی شده است که از قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز میزبانی کرده و به کاربران این امکان را میدهد تا صرافیهای غیرمتمرکز و الگوریتمهای مالی را در این بستر گسترش دهند. اما برای درک بهتر نحوه کارکرد زیلیکا، ابتدا بهتر است که با فناوری شاردینگ بیشتر آشنا شوید.
شاردینگ (Sharding) چیست؟
شبکه زیلیکا در تلاش است تا با استفاده از فناوری شاردینگ مشکل مقیاس پذیری را حل کند. شاردینگ روندی است که در طی آن شبکه زیلیکا به قسمتهای کوچکتری به نام شارد تقسیم میشود. هر شارد حاوی 600 نود و یا گره است و به طور کلی میتوان هر شارد را به یک مینی بلاکچین تشبیه نمود.
هر شارد به طور مستقل از سایر شاردها تراکنشها را اعتبار سنجی می کند که در نتیجه آن، در یک بازه زمانی مشخص، تعداد بیشتری تراکنش در شبکه به انجام میرسد. در نتیجه تمام موارد یاد شده می توان گفت که هرچه تعداد شاردها در یک شبکه بیشتر باشد، آن شبکه قادر است تا تعداد تراکنش های بیشتری را به ثبت برساند.
زیلیکا در شبکه آزمایشی خود که در اکتبر سال 2017 راه اندازی شد، موفق شد تا از سه شارد که حاوی 1800 نود بود، میزان تراکنش های خود را به 1218 TX/S برساند. این درحالی است که در شبکه اصلی، این اعداد بسیار متفاوت هستند. در شبکه اصلی زیلیکا هم اکنون 961 نود حضور داشته و تعداد تراکنشها در ثانیه معادل 100 TX/S محاسبه شده است.
پس تا ینجا متوجه شدیم که با استفاده از فناوری شاردینگ، بسیاری از مشکلات مربوط به مقیاس پذیری در شبکه قابل حل است. با این حال پروسه شاردینگ دارای مشکلاتی است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
معایب شاردینگ در شبکه زیلیکا (Zilliqa)
مشکل اصلی شاردینگ این است که وقتی شما بلاکچین را به گروهی از نودها تقسیم می کنید، درواقع اطلاعات موجود در بلاکچین را نیز تقسیم کرده اید. به عنوان مثال هر نود بلاکچین بیت کوین حاوی تمام اطلاعات به روز شده است و این بدان معنی است که نودها برای به تایید رساندن یک تراکنش، نیازی به اطلاعات بیشتر ندارند.
این درحالی است که نودهای موجود در هر شارد تنها حاوی بخشی از اطلاعات است که در نتیجه آن، برای به تایید رساندن تراکنشها، نودها به اطلاعات سایرین نیاز دارند که این امر در زمانی که شبکه بزرگ باشد ممکن است مشکل آفرین شود.
برای درک بهتر این مفهوم به این مثال دقت کنید.
فرض کنید که یک کتاب را به دو قسمت تقسیم کرده اید. نصف آن را به آلیس و نصف دیگر را به باب داده اید. در چنین حالتی آلیس تنها ابتدای داستان را میداند و باب تنها انتها را. واضح است که برای دانستن داستان کلی، باب و آلیس باید با یکدیگر صحبت کنند.
عرضه اولیه زیلیکا (ZIL)
عرضه اولیه ارز دیجیتال ZIL در سال 2017 آغاز شد و در پایان دوره ICO، پروژه زیلیکا موفق شد تا 22 میلیون دلار جذب سرمایه کند. ارز ZIL در ابتدا بر روی بلاکچین اتریوم قرار داشت و نوعی توکن ERC20 به شمار میرفت. این درحالی است که در ژانویه سال 2019، توکنهای ZIL از بلاکچین اتریوم به شبکه اصلی زیلیکا نقل مکان کرده و توکنهای ZIL به کوینهای ZIL تبدیل شدند.
ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL) چیست؟
ZIL نماد رمزارز بومی شبکه زیلیکا است. توکنهای ZIL در شبکه زیلیکا به منظور ارائه پاداش به ماینرها، کارمزد تراکنشها و درخواست برای قراردادهای هوشمند به کار میرود.
عرضه کلی ارز دیجیتال ZIL
به طور کلی 21 میلیارد ارز دیجیتال ZIL در بازار وجود دارد که 6.3 میلیارد از این تعداد در سال 2018 در بین کاربران تقسیم شد. 6.3 میلیارد ZIL دیگر در دست تیم زیلیکا، سرمایه گذاران و شرکا است و 8.4 میلیارد ZIL باقی مانده نیز به عنوان پاداش ماینرها در نظر گرفته شده است.
قیمت ارز ZIL
در زمان نگارش این مطلب قیمت ارز ZIL معادل 0.06 دلار محاسبه شده است و حجم معاملات این ارز در 24 ساعت گذشته برابر 32.996.485 دلار است. رتبه این ارز در وبسایت کوین مارکت کپ 82 است و ارزش کلی بازار ZIL در حال حاضر 736.229.904 دلار اعلام شده است.
همانطور که پیشتر ذکر شد، عرضه کلی رمزارز ZIL 21 میلیارد عدد است که از این مقدار در حدود 11.5 میلیارد در گردش بازار است.
سرمایه گذاران پروژه زیلیکا (ZIL)
شبکه زیلیکا در طی چند سال اخیر موفق شد تا سرمایه گذاران بزرگی را به سمت خود جذب کند. از جمله کمپانیهای بزرگی که در دسته شرکای زیلیکا هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• Insurance Market
• Noorcoin
• Mindshare
• Inforteria
• Xfers
کیف پول ارز زیلیکا (ZIL)
از جمله کیف پولهای سازگار با ارز ZIL می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• ZILPAY (افزونه مرورگر کروم)
• ATOMIC (موبایل)
• MATH WALLET (موبایل)
• ZILCLI (مبتنی بر وب)
• Infinito Wallet (موبایل)
• Zhip (موبایل)
• Guarda (موبایل و وب)
• Crypto.com (موبایل و وب)
خرید ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL)
ارز دیجیتال ZIL توسط بسیاری از صرافی های معروف از جمله بایننس پشتیبانی میشود. این در حالی است که کاربران ایرانی قادرند تا به منظور خرید ارز ZIL، به پلتفرم معاملاتی موربیت مراجعه کرده و پس از پشت سر گذاشتن مراحل ثبت نام و احراز هویت، این ارز را مستقیما با استفاده از کارتهای بانکی خود خریداری کنند. کارمزدهای دریافتی در موربیت بسیار مقرون به صرفه هستند و کاربران میتوانند با امنیت کامل ترید خود را در این پلتفرم به انجام برسانند.
در صورت نیاز به مشاوره آنلاین، می توانید با شماره 91004243-021 تماس گرفته و از مشاوره رایگان تیم موربیت بهره مند شوید.
آینده ارز دیجیتال زیلیکا (ZIL)
استفاده از فناوری شاردینگ به منظور افزایش مقیاس پذیری، یکی از ویژگیهای اصلی شبکه زیلیکا است. تاکنون روشهای متفاوتی برای بهبود مقیاس پذیری ارائه شده است اما هیچ یک از این روشها هنوز بازار گسترده ای نداشته اند که بتوان آن را بر روی بازارهای بزرگی مانند بیت کوین پیاده شازی کرد. به هر حال، سرمایه گذاران ZIL امیدوار هستند که توسعه زیلیکا و بهبود مقیاس پذیری درطیف گسترده بتواند در آینده بر روی قیمت این ارز تاثیر بگذارد. در نهایت برای شروع هرگونه سرمایه گذاری، تحقیقات لازم را به عمل آورده و با علم به تمامی ریسکها فعالیت خود را آغاز نمایید.
منبع: bitdegree
- ۰۰/۰۶/۲۰